Opnieuw is er bij een nertsenfokkerij in Vredepeel corona vastgesteld. Het bedrijf telt 6.000 moederdieren. Ook in Elsendorp met 12.000 moederdieren is corona vastgesteld, meldt het ministerie van Landbouw.

De besmettingen op de bedrijven kwamen via een waarschuwingssysteem aan het licht waarmee wekelijks kadavers van dode nertsen worden getest op het virus. Dat gebeurt nadat duidelijk werd dat nertsen het virus kunnen oplopen en doorgeven aan mensen.

De bedrijven worden op korte termijn geruimd. In totaal is het virus nu op 29 nertsenfokkerijen vastgesteld. Als er na 15 augustus nog corona op een fokkerij wordt aangetroffen, wordt bij alle nertsenfokkers preventief geruimd.

In de gemeente Venray is tot nu bij een bedrijf in Ysselsteyn en Castenray (van dezelfde eigenaar) en al eerder bij een bedrijf in Vredepeel het virus waargenomen. Deze bedrijven zijn inmiddels geruimd. 

Foto
Pixabay