Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen deze week op en rondom Luitenant-generaal Best kazerne in Vredepeel samen met grondtroepen van de landmacht. Tijdens deze oefeningen voeren ze diverse tactische opdrachten uit en krijgen daarbij luchtsteun, zogeheten Close Air Support, van Apache gevechtshelikopters. Hiermee wordt de geïntegreerde lucht- en grondsamenwerking getraind tussen verschillende eenheden.  

Ook enkele Nederlandse F-16 gevechtsvliegtuigen en buitenlandse F-16’s, Tornado gevechtsvliegtuigen en civiele Albatros vliegtuigen ondersteunen de training van de grondtroepen. Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando neemt zelf niet deel aan de oefening.

Defensie bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor, zo ook militaire vluchten. Essentieel voor alle vliegende eenheden van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook voor de omgeving waarin defensie traint. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er deze week voor zorgen dat trainingen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. De oefeningen van deze week vinden plaats tussen 09.00 en 14.30 uur.

Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Foto
Marion Minten (Omroep Venray)