Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen woensdag 8 juli samen met eenheden van de Koninklijke Landmacht in de omgeving van De Peel. Tijdens deze oefening voeren grondtroepen van de landmacht diverse tactische opdrachten uit en krijgen daarbij luchtsteun, zogeheten Close Air Support, van Apache gevechtshelikopters. Hiermee wordt de geïntegreerde lucht- en grondsamenwerking getraind tussen verschillende eenheden.  

Defensie bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor, zo ook militaire vluchten. Essentieel voor alle vliegende eenheden van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook voor de omgeving waarin defensie traint. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat trainingen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

 

 

Foto
Marion Minten (Omroep Venray)