Meijel wint OLS 2019: Venray tweede

Meijel wint OLS 2019: Venray tweede

De Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray heeft een schitterende tweede plaats behaald op het Oud Limburgs Schuttersfeest op zaterdag 13 juli op het schuttersfeest in Sevenum.

In de finale moesten zij het hoofd buigen voor de winnaar, de schutterij Sint Willibrordus Meijel. Het zestal, bestaande uit Henk de Klein, Patrick de Klein, Geert Hendriks, Alex Lamers, Ron Linders en Hans van Rhee legde beslag op de tweede prijs.

Ondanks deze teleurstelling, veranderde dit al snel in feestvreugde. Nog nooit werd een tweede plaats behaald en daarom kon het feest beginnen. Nadat het zestal in de feesttent was gehuldigd door de Federatiepresident, Ger Koopmans en het federatiebestuur, werd er vertrokken naar Venray voor een sobere huldiging bij het eetcafé Thielen in Venray, waar o.a. de wethouders Loonen en Thielen aanwezig waren.

Het gemeentebestuur beloofde dat de schutterij nog op het gemeentehuis ontvangen zal worden en natuurlijk geldt ook dat de drie hoogst geëindigde schutterijen ontvangen worden in het Gouvernement in Maastricht, op zich al een bijzondere bijeenkomst.

De overige in de top 10:

3. Sint Sebastianus Herkenbosch
4. Sint Joris Wessem
5. Sint Willibrordus Obbicht

6. Sint Lambertus Oirsbeek
7. Sint Petrus & Paulus Susteren
8. Sint Lambertus Helden

Foto: 
Rob Claessens (Omroep Venray)