Veroorzaker dodelijke aanrijding veroordeeld tot vijftien maanden

Veroorzaker dodelijke aanrijding veroordeeld tot vijftien maanden

De rechter heeft de 28-jarige Daniel C. veroordeeld tot vijftien maanden cel voor het veroorzaken van de dodelijke aanrijding op de Koninginnebrug tussen Wanssum en Well op 2 december 2016.

Daarbij kwam een vrouw uit Venray om het leven. De uit Polen afkomstige C. reed onder invloed van drank. Diverse getuigen zeggen dat de verdachte zeer roekeloos andere auto’s bleef inhalen. Bij zo’n inhaalactie op de brug ging het uiteindelijk mis. Ook droeg C. geen bril of lenzen, terwijl hij een beperkt zichtvermogen heeft. C. mag bovendien de komende vier jaar geen voertuig besturen, omdat zijn rijstijl volgens de rechtbank een gewoonte leek.

Foto: 
Archief Omoep Venray