Veel animo in Venray voor het nieuwe Vierdaagseshirt

Veel animo in Venray voor het nieuwe Vierdaagseshirt

Ruim 75 mensen hebben in het gemeentehuis het nieuwe vierdaagse shirt opgehaald wat door de gemeente Venray aan de deelnemers werd uitgedeeld.
Het shirt heeft een hip aquablauwe kleur met voorop het logo van Venray Bloeit en het heeft een groot draagcomfort tijdens warm weer.

De Venrayse lopers werden ook getrakteerd op een kopje koffie en wat lekkers en konden naar hartenlust kletsen met de andere Vierdaagse deelnemers.
Wethouder Jan Loonen, ook een fanatieke wandelaar, was een van de mensen die de shirts uitdeelde, hij vertelt: “Het uitdelen van de Vierdaagseshirts is inmiddels een mooie traditie geworden. De Venrayse deelnemers promoten daarmee onze prachtige gemeente in Nijmegen en omstreken.”

De teller van de aanmeldingen voor de Nijmeegse Vierdaagse staat op: 47.236 mensen.
De Vierdaagse wandelmars begint op dinsdag 16 juli, en de Vierdaagsefeesten die in Nijmegen worden georganiseerd zijn van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juli en trekken dagelijks zo'n 200.000 bezoekers.
Er is een kleine wijziging van de 50 km-route van de Nijmeegse Vierdaagse, op het stuk gelegen tussen de Aaldonksestraat en de Ringbaan in Ottersum. De reden hiervoor is een nieuwe verzorgingslocatie van de ponyclub. De gewijzigde route is als volgt: Aaldonksestraat, Hoevensestraat, Panoven, Horsedwarsweg, Horssestraat, Ringbaan met een vervolg via de bestaande route.

Wellicht worden de vrouwelijke deelnemers aan de Vierdaagse in de toekomst mogelijk ook verplicht tot 50 kilometer per dag te lopen.
Dit wordt onderzocht door de organisatie en marsleider Henny Sackers stelt dat er geen argument is dat vrouwen niet 50 kilometer zouden kunnen wandelen
Afgelopen jaar is onderzoek gedaan naar de fysieke inspanning die vrouwen moeten leveren met wandelen, in vergelijking met mannen. Mannen moeten tot op heden tot hun 50ste elke dag 50 kilometer lopen, vrouwen 40. Sackers laat onderzoeken wat het eventueel verplichten van vrouwen tot het lopen van 50 kilometer tot gevolgen heeft.
Er bestaat dan een kans dat het aantal vrouwelijke deelnemers zal dalen, de beslissing over de nieuwe regels voor vrouwen wordt waarschijnlijk pas volgend jaar genomen.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)