Venrayse schutters terug voor de ‘Um’

Venrayse schutters terug voor de ‘Um’

Na een geweldige week, nam de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray op zondag 7 juli 2019 deel aan het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum.

Geheel Limburg was uitgelopen om te komen kijken naar het Oud Limburgs Schuttersfeest. Het publiek stond rijen dik te kijken bij de optocht. Voor de Venrayse schutterij kwam de kwalificatie voor de kavelzaterdag als de slagroom op de taart en zal komende zaterdag met 24 andere schutterijen worden gestreden om de hoofdprijs oftewel de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Venray.

Bordjesdrager

In de nieuwe uniformering ontving de Venrayse schutterij veel complimenten over de outfit, echter was dit in de jureringen niet terug te zien en werd maar één prijs in de wacht gesleept. De bordjesdrager, Merel van de Valk, excelleerde naar een eerste prijs in de categorie ‘beste bordjesdrager oude exercitie’.

Schietwedstrijden

De inschietronden leverde een groot slagveld op. Het weer was ideaal, mooie temperaturen, weinig wind, echter bleken andere factoren toch voor een slagveld te zorgen. Maar 53 schutterijen (van de 142 schutterijen) kwalificeerden zich voor de kavelronden. In de allereerste kavelronde werd dit teruggebracht tot 35 schutterijen, in de tweede naar 32 schutterijen en om in de derde en laatste kavelronde terug te gaan naar 25 schutterijen, waaronder het Venrayse korps. De schietcommissie had besloten om het vaste team van de afgelopen jaren het vertrouwen te geven en zo bestond het team uit Henk de Klein, Patrick de Klein, Geert Hendriks, Alex Lamers, Ron Linders en Hans van Rhee.

Kavelzaterdag

Dit team klaarde deze klus en wacht volgende week een zware klus om het Oud Limburgs Schuttersfeest te winnen. In een zwaar deelnemersveld met oud OLS-winnaars, zoals Grubbenvorst, Stokkem en Nederweert, zal de Venrayse schutterij de huid duur willen verkopen en trachten de strijd zo lang mogelijk vol te houden.

Wilt u erbij zijn, volg de finale live op L1 komende zaterdag vanaf 11.00 uur.

Foto: 
OLS