Math Göbbels aan de slag bij BiblioNu

 Math Göbbels aan de slag bij BiblioNu

De Raad van Toezicht van BiblioNu heeft Math Göbbels aangesteld als directeur-bestuurder ad interim. Göbbels is één dag in de week aan de slag op de locaties in Venray en Horst aan de Maas.

Na het vertrek van de vorige directeur-bestuurder werden diens taken grotendeels overgenomen door de vestigingshoofden in Horst aan de Maas en Venray; de Raad van Toezicht van BiblioNu nam de verantwoordelijkheid voor het opstellen van een gedegen herstelplan voor de Venrayse vestiging en stelde daarom Peter ter Huurne aan als tijdelijk projectleider. Die taak is afgerond en Ter Huurne overlegt nu met de gemeente Horst aan de Maas over de invulling van de bibliotheekvisie in die gemeente.

Math Göbbels (52), woonachtig in Vleuten, is gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement en certificering, zowel bij bibliotheken als elders. ‘Plannen maken, ze uitvoeren, kritisch volgen en waar nodig verbeteringen doorvoeren: dat is mijn aanpak. Ik vind het een prachtige uitdaging om BiblioNu verder te helpen. We zijn een organisatie-in-ontwikkeling die transformeert van een klassieke in een maatschappijgerichte bibliotheek. BiblioNu is niet een grote boekenkast, maar een organisatie in het hart van de samenleving die wil bijdragen aan gemeentelijke thema’s op het gebied van sociale cohesie, participatie, zelfredzaamheid en de aanpak van taalachterstanden. We willen ook een ontmoetingsplek zijn. Een belangrijk doel is dat medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid krijgen. Zo wil ik het pad effenen voor de nieuwe directeur.’ De Raad van Toezicht beraadt zich na de zomer over de toekomstige leiding van BiblioNu.