Kortere wachttijden voor behandeling bij VVGI

Kortere wachttijden voor behandeling bij VVGI

Het Vincent van Gogh instituut in Venray heeft de wachttijd voor behandeling afgelopen jaar flink weten terug te dringen tot gemiddeld twee weken. Hierdoor ligt dit ver onder de norm van 10 weken tussen tussen intake en behandeling.

De kliniek werkt sinds twee jaar samen met zorgverzekeraar VGZ om de zorg efficiënter te maken. In een “leertuin” onder de naam Samenspel, wordt gekeken naar nieuwe vormen van geestelijke gezondheidszorg die tevens kostenefficiënter zijn. Er wordt onder meer ingezet op digitale zorg en meer op samenwerking in de wijk. Insteek voor de cliënt hierbij is meer regie over eigen woonsituatie, leven en gezondheid. De zorg is laagdrempelig en snel toegankelijk. Ook in het weekend en avonduren kan de cliënt met de behandeling aan de slag.

De nieuwe aanpak leidt tot een drastische daling van de gemiddelde behandelwachttijd, blijkt uit de gegevens van Vektis.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)