Jubileum en herdenkingsjaar centraal tijdens Fietsvierdaagse-Venray

Jubileum en herdenkingsjaar centraal tijdens Fietsvierdaagse-Venray

Van 23 tot en met 26 juli 2019 vindt de jaarlijkse Venrayse fietsvierdaagse plaats. In verband met het jubileumjaar ‘75 jaar bevrijding’ wordt dit jaar tijdens de fietstocht extra aandacht besteed aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast viert de fietsvierdaagse dit jaar haar zevende lustrum. De combinatie van deze twee jubileumjaren is wat deze activiteit dit jaar zo bijzonder maakt.

Het 35-jarige bestaan van de fietsvierdaagse in Venray wordt deze zomer gevierd met weer een mooi samengestelde fietsroute door Venray en omstreken. In verband met het jubileum van de Fietsvierdaagse zijn er dit jaar met een aantal verrassende elementen.

De tocht start op dinsdag 23 juli 2019 vanaf hotel De Witte Hoeve. Er wordt deelnemers geadviseerd op deze dag tijdig te vertrekken in verband met de mogelijkheid tot een museumbezoek in De Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. Zorg ervoor dat u een geldig legitimatiebewijs meeneemt, op het kazerneterrein zult u dit moeten tonen.

Een ander opmerkelijk punt in de route is het oorlogsmuseum in Overloon. Hier wordt een nieuwe fietsbrug aangelegd waar deelnemers tijdens de tocht waarschijnlijk gebruik van kunnen maken. De organisatie is erg enthousiast over deze unieke kans: ‘De fietsbrug is op dit moment nog in aanbouw, maar het zou mooi zijn als wij er als eerste overheen mogen fietsen!’

Het aantal te bezoeken plekken die te maken hebben met de bevrijding en de herdenking van de Tweede Wereldoorlog is afhankelijk van de gekozen afstanden. Deelnemers kunnen kiezen tussen routes van 35 km, 45 km en 60 km. Op woensdag 24 juli 2019 is er een speciale route voor gezinnen en families met kinderen. De afstand voor deze route bedraagt 18 km. Tijdens deze kinderdag staan er allerlei spelactiviteiten gepland, waaronder een quiz.

Voor de tocht van 23 tot en met 26 juli 2019 is aanmelding van tevoren gewenst. De voorinschrijving biedt een korting van 2 euro en sluit op maandag 22 juli 2019. Inschrijven kan via de website, bij VVV-Venray of op de weekmarkt van maandag 15 en 22 juli 2019. Neem voor een meer informatie een kijkje op de website van de fietsvierdaagse: www.fietsvierdaagse-venray.nl.