Afzettingen vanwege eikenprocessierups

Afzettingen vanwege eikenprocessierups

Op dit moment krijgt de gemeente heel veel meldingen over de eikenprocessierups. Dit aantal ligt weer hoger dan vorig jaar. Door het onstuimige weer van de vorige week, zijn er ook nog eens veel nesten verwaaid en op allerlei plekken terecht gekomen.

De bestrijders werken met man en macht aan het weghalen van de rupsen in de openbare ruimte, maar dat lukt om begrijpelijke redenen niet allemaal tegelijk. Om ervoor te zorgen dat vooral kinderen niet in aanraking komen met de rupsen, wordt een aantal speelvoorzieningen waar rupsen zijn gemeld afgezet met rood lint totdat de bestrijders zijn geweest. Dit is vooralsnog alleen het geval in wijk De Brabander.j De gemeente vraagt uw begrip hiervoor!

Rupsen in eigen tuin?
Heeft u eikenprocessierups in uw eigen tuin of particulier eigendom? Dan wordt de bestrijding niet door de gemeente geregeld. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met een bedrijf dat de rups weg kan halen.