Het nieuws van 10 juni 2019

Groenen lantarenpalen op de Makkenweg in Holthees

De gemeente Boxmeer heeft op verzoek van de dorpsraad Holthees vier groene lantaarnpalen met zonnepanelen geplaatst op de Makkenweg, daar deze weg voorheen erg donker was.

De nieuwe palen zijn een stuk duurder dan reguliere palen, maar volgens de gemeente toch de goedkoopste oplossing, daar de masten volledig zelfvoorzienend zijn. De opgewekte elektriciteit kan
worden opgeslagen in accu’s waardoor de lampen ’s nachts kunnen schijnen. Maar het feit dat de lantaarnpaal groen is, is slechts een mooie bijkomstigheid. De focus ligt op de kostenbesparende aard.

Never Mind Jazz Band op kasteelplaats Geijsteren

Op zondag, 23 juni a.s. om 15.00 uur, kan de liefhebber van onvervalste jazz oude stijl zijn hart ophalen aan het concert dat de Never Mind Jazz Band geeft op de binnenplaats van de kasteelplaats Geijsteren, gelegen aan de Maasheseweg 2 in Geijsteren

. En zoals door de band zelf aangekondigd, garandeert de band de bezoeker een optreden dat wordt gekenmerkt door een opvallende repertoirekeuze en een perfecte balans tussen gearrangeerde collectieven en verrassende solo’s. In de vocale gedeelten komt ieder bandlid aan bod.

Venraynaar (39) aangehouden voor het bezit van harddrugs

De politie heeft zondagavond in Wanssum een 39-jarige inwoner uit Venray aangehouden, welke in het bezit was van een groot aantal sealtjes met daarin harddrugs.

Tevens werd een grote hoeveelheid geld in beslaggenomen. De auto welke hij bestuurde werd tevens in beslaggenomen. Verder heeft de verdachte een onderzoek moeten ondergaan voor het rijden onder invloed van drugs. Bij het voorlopige onderzoek (speekseltest) was de uitslag positief op gebruik van drugs.

De man is voor nader onderzoek ingesloten in Venlo.