Zwembad Wanssum blijft komende jaren open

Zwembad Wanssum blijft komende jaren open

Zwembad De Broekberg in Wanssum blijft de komende jaren nog open. Vrijdag jl. tekenden wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en de stichting De Meulebèèk daartoe een overeenkomst.

Het zwembad wordt sinds enkele jaren in de zomermaanden al geëxploiteerd door een groot aantal vrijwilligers uit Wanssum onder leiding van stichting sportpark De Meulebèèk. Met de bruikleenovereenkomst die wethouder Jan Loonen en het stichtingsbestuur vrijdag jl. tekenden, is deze constructie tot en met 2026 gegarandeerd. Stichting De Meulebèèk zorgt gedurende die periode voor de exploitatie van De Broekberg. Een bijzondere situatie, bevestigt wethouder Jan Loonen. “De exploitatie van het zwembad staat onder druk. Alleen dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kan De Broekberg in de zomermaanden openblijven.” De vrijwilligers verzorgen onder andere het toezicht, de schoonmaak en het technisch onderhoud. Tevens bemannen zij de EHBO-post. “Fijn dat vrijwilligers nu samen met de gemeente deze voorziening in stand kunnen houden. Daardoor kan de jeugd uit Wanssum en omgeving de komende jaren in de zomer in elk geval nog lekker blijven zwemmen.”

Foto: 
Suzan Gielen