Schaartven Overloon komende zomer gesloten

Schaartven Overloon komende zomer gesloten

Het populaire zwemwater in Overloon wordt voor een groot gedeelte verboden terrein.
Thijs Hofmans, de nieuwe eigenaar vertelt dat het te duur is om de gehele zwemplas open te houden. Wel is een klein gedeelte aan de achterzijde nog geopend om te zwemmen, maar het zandstrand kan dan alleen door het water te lopen bereikt worden, want er wordt een hek geplaatst tussen de twee gedeelten van de plas.

Hofmans: ” Zelfs als ik entree vraag, is het niet rendabel. Want als ik dat doe, verwachten mensen voorzieningen zoals kleedruimtes of een douche. Nu maak ik minder kosten en is ’t Schaartven voor mij minder verliesgevend.”

Er zijn plannen om een restaurant, appartementenhotel of villa’s aan het water te bouwen, maar dat is toekomstmuziek.
De komende jaren zullen de zon- en wateraanbidders uit Overloon en omgeving hun vertier elders moeten gaan zoeken.
De Radioplassen in Stevensbeek of de Witte Vennen in Oostrum zijn dan goede alternatieven.

Hofmans heeft de plas jaren beheerd voor de gemeente Boxmeer, hield het groen en het strand bij en de bezoekers konden daar gebruik maken van een kleine winkel. Hij nam de plas in januari dit jaar voor 146.000 euro over.
De Boxmeerse politiek vindt dat er wel wat moet gebeuren met het Schaartven, een optie is om het te beheren zoals “de IJzeren Man” in Vught, daar is een gedeelte van de plas gratis en over een gedeelte met meer voorzieningen wordt entree geheven.

Bron: 
Dagblad "De Gelderlander"
Foto: 
Wil Hüsken