Speciale aandacht Maasziekenhuis voor darmkanker

Speciale aandacht Maasziekenhuis voor darmkanker

De maand maart is internationale darmkankermaand. Daarom besteedt Maasziekenhuis Pantein op woensdag 27 maart speciale aandacht aan darmkanker.

Bezoekers kunnen dan bijvoorbeeld door een opblaasbare darm lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Specialisten van het Maasziekenhuis geven lezingen en het is mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen in de scopiekamer waar het darmonderzoek plaatsvindt.

Met deze activiteiten wil het Maasziekenhuis het belang van vroege opsporing van
darmkanker onder de aandacht te brengen. Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Als de ziekte in een vroeg stadium wordt vastgesteld dan is het wel één van de best behandelbare vormen van kanker. Dan zijn de vooruitzichten en behandelmogelijkheden veel beter. Immers, tijdige diagnose redt levens.

Het coloscopiecentrum van het Maasziekenhuis is een van de landelijke centra waar preventief darmonderzoek plaatsvindt in het kader van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Het ziekenhuis ontving deze maand opnieuw een zeer positieve score bij de jaarlijkse kwaliteitstoets. In samenwerking met het Radboudumc kunnen mensen ook voor de eventuele vervolgonderzoeken en operatieve ingrepen bij het Maasziekenhuis terecht. Hoogwaardige academische zorg, dichtbij huis in de vertrouwde en intieme sfeer van het Beugense ziekenhuis.

Het programma begint om 18.30 uur en is gratis toegankelijk.
Aanmelden kan via de website:
www.maasziekenhuispantein.nl/darmkanker

Foto: 
Maasziekenhuis Pantein