OJC Watjang organiseert een ouderavond over puberbrein en risicogedrag

OJC Watjang organiseert een ouderavond over  puberbrein en risicogedrag

Uit onderzoek blijkt dat drugsgebruik binnen Nederland een steeds groter maatschappelijk probleem is. Het jongerencentrum in Oirlo vindt het belangrijk om dit probleem te erkennen en het voortouw te nemen in het voorlichten.

De avond voor de jongeren op 8 maart was al een groot succes met een opkomst van een kleine 40 mensen. De jongeren zijn geïnformeerd over de gevaren en de (strafrechtelijke) gevolgen van drugsgebruik. De avond voor de ouders zal een iets andere insteek hebben. Er wordt meer ingegaan op het puberen van de kinderen. De puberteit is een leuke, maar soms ook ingewikkelde levensfase. Het puberbrein is volop in ontwikkeling en dat brengt veranderingen met zich mee.

Nieuwsgierigheid en invloed van vrienden zijn voor jongeren belangrijke redenen om een eerste pilsje te drinken en/of een eerste joint te roken. De helft van alle ouders geeft aan zich zorgen te maken dat hun kind drugs zal gaan gebruiken. De belangrijkste punten die besproken zullen worden zijn onder andere het puberbrein, informatie over alcohol en drugs, signaleren, wat kun je als ouder doen en hoe kun je het bespreekbaar maken.

Deze ouderavond wordt georganiseerd door O.J.C. Watjang?!?, Synthese, gezinscoaches en Vincent van Gogh. Nieuwsgierig geworden? Iedereen is van harte welkom tijdens deze avond! Mochten er vragen zijn over deze avond dan kun je contact opnemen met Niek Gommans 0625461134.

Het vindt plaats op 19 maart 2019 van 19.00 uur – 20.30 uur in O.J.C. WATJANG?!? Hoofdstraat 34b Oirlo

Bron: 
O.J.C. Watjang?!
Foto: 
O.J.C. Watjang?!