Koninklijke onderscheiding voor Piet Wienen uit Leunen

Koninklijke onderscheiding voor Piet Wienen uit Leunen

Dinsdag reikte burgemeester Hans Gilissen een Koninklijke onderscheiding uit aan Piet Wienen uit Leunen, bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de KBO Leunen.

Piet wordt door menigeen omschreven als het kloppend hart van Leunen. Hij zet zich al jaren op een stimulerende, initiërende en inspirerende manier in voor de samenleving. Hij is een doortastend bestuurder die zijn kennis en ervaring inzet voor een betere samenleving.

Piet was van 1992 tot 1997 initiatiefnemer en voorzitter van de Wijkvereniging Leunen Centrum.

Van 2000-2012 was hij actief lid van de pr-groep Succulente Vereniging voor Cactus en Vetplantenliefhebbers. Hij organiseerde tentoonstellingen en het evenement ‘Open Kas’. Ook schreef hij columns voor het verenigingsblad.

Van 2005 tot 2012 was Piet een betrokken vrijwilliger bij Omroep Venray. Hij presenteerde wekelijks een klassiek muziekprogramma, was verantwoordelijk voor de techniek en was actief op de nieuwsredactie.

Vanaf 2008 heeft Piet zich ingezet voor de KBO, afdeling Leunen. Eerst als bestuurslid, later als voorzitter. Hij ontwikkelde een langetermijnvisie voor de vereniging. Hij is de kartrekker van het bovenlokale samenwerkingsverband van de KBO-afdelingen Leunen, Veulen en Heide (de LVH).

Piet Wienen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: 
Foto Hoedemaekers