‘Wat is jouw droom voor Venray West?'

‘Wat is jouw droom voor Venray West?'

Wonen Limburg lanceerde een oproep om te reageren op ‘wat is jouw droom voor Venray West?’. Het resultaat van deze oproep is dat er op vrijdag 15 maart gestart wordt met de aanleg van een voedselbosrand aan de Kruitweg-Westsingel.

Buurtbewoners helpen vogels en insecten door het aanplanten van verschillende soorten bloemen en bomen, welke weer allen andere bloesem dragen. Na de aanplant mag de natuur haar werk gaan doen. Door het gebruik maken van beplanting welke weinig onderhoud nodig hebben is bemesten, wieden of schoffelen niet meer nodig. Vogels, vlinders en natuurlijk wijkbewoners plukken hier dagelijks de vruchten van.

Gestart wordt vanaf 10.00 uur met een inloop waarin uitleg en een korte lezing gegeven zal gaan worden door Desiree Driesenaar. Vanaf 11.00 - 14.30 uur staan de werkzaamheden gepland met om 15.00 uur een evaluatie. Tevens worden er tal van kinderactiviteiten georganiseerd waaronder het maken van zaadbollen of insectenhotels. Diverse scholen zijn uitgenodigd voor het programma ‘Uurtje-natuurtje’. Iedereen die mee wil denken is welkom op vrijdag 15 maart.

Directeur Marty van Dam van Wonen Limburg is blij en enthousiast met deze actie van Venray West. Wat is begonnen als een droom is nu werkelijkheid geworden. Wonen in een fijne buurt of wijk heeft een positieve bijdrage voor het prettig wonen in je eigen huis. Gemeente Venray, als grondeigenaar, staat open voor dit soort projecten welke perfect aansluiten bij het nog nieuw te bouwen Kruithofje.

De initiatiefnemers starten na de aanleg met een donderdag-doe-uurtje vanaf 9.00 uur bij het voedselbosje. Het project is te volgen op facebook en instagram. Opgeven kan via mail voedselbosrand [apenstaartje] gmail [punt] com.

Bron: 
Dagblad De Limburger
Foto: 
Pixabay