Actiebijeenkomst FNV over pensioenen

Actiebijeenkomst FNV over pensioenen

Lokaal FNV land van Cuijk Plus en Lokaal FNV Limburg Noord organiseren op donderdag 14 maart een actiebijeenkomst om eerder te kunnen stoppen met werken.

Zoals je wellicht uit het nieuws hebt begrepen, zijn de pensioenonderhandelingen geklapt. De FNV heeft er álles aan gedaan tot goede afspraken te komen, maar het kabinet kwam niet verder dan boterzachte onderzoeken, commissies en tijdelijke budgetten. Iedereen moet op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. 1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de boete op eerder stoppen. 2. Regel indexatie voor elke generatie. 3. Bied een pensioen voor iedereen, ook flex en ZZP. 4. Geen verslechteringen!

Dat betekent dat we samen vol aan de bak zullen moeten om een goed pensioen te realiseren. Kortom, tijd voor ACTIE. De actie zal niet alleen gericht moeten zijn op de politiek, maar ook op werkgevers. Werkgevers zullen eindelijk eens kleur moeten bekennen. Graag bespreken ze daarom met jou hoe we dit (kunnen) gaan doen in jouw bedrijf, jouw sector of jouw buurt. Daarom roepen zij je op naar de actiebijeenkomst op 14 maart a.s. in Boxmeer te komen. Pensioen voor nu en later Miljoenen mensen met zwaar werk of ploegendienst hebben de grootste moeite om gezond hun pensioen-/AOW-leeftijd te halen. Er zijn ook velen die weinig of geen aanvullend pensioen opbouwen.

Wat zullen die nog meer moeten doen? Maar ook nu het goed gaat met de economie, weigert het kabinet om de harde werkers een tijdig pensioen te gunnen. Erger nog: als vakbonden in een bedrijfstak afspraken maken over eerder stoppen met werken met de werkgever, wordt het grootste deel afgepakt door de belastingdienst. Kom voor jezelf op en kom naar de actiebijeenkomst op donderdag 14 maart 2019. Locatie: De Witte Brug, Sint Anthonisweg 63, 5831 AD BOXMEER T 0485-571206
De aanvang is om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur, koffie/thee/koekje/drankje staat voor je klaar) Einde bijeenkomst: uiterlijk 21.00 uur Inleider/gastspreker: drs. Chris Driessen, strategisch beleidsadviseur FNV.

Je kunt je aanmelden voor deze actiebijeenkomst onder vermelding van “Boxmeer 14-3 pensioen, naam en mailadres" via: vo-zuidoost [apenstaartje] fnv [punt] nl

Foto: 
FNV