Venraynaar die joggende vrouw in Overloon verkrachtte wordt opnieuw onderzocht

Venraynaar die joggende vrouw in Overloon verkrachtte wordt opnieuw onderzocht

De 43 jarige man die op 8 juli 2017 in de bossen bij Overloon een 26 jarige vrouw heeft verkracht moet opnieuw onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum in Almere.
Dit heeft het gerechtshof in Den Bosch deze week besloten.

De man werd al eerder geobserveerd in het PBC en vertelde daar dat hij zich van deze verkrachting niets meer kon herinneren. Dit geheugenverlies zou veroorzaakt zijn door het gebruik van drank.
De observatiekliniek wilde daarom familieleden en vrienden van de verdachte spreken om dit te checken, maar de man wilde geen adressen of telefoonnummers geven.
De psychiater van het Pieter Baan Centrum kon daarom geen uitsluitsel geven over de geestestoestand van de man.

Dit gegeven was ook het oordeel van de rechtbank die in haar vonnis betwijfelde of de verdachte wel leed aan geheugenverlies.
De rechters veroordeelden de Venraynaar tot een celstraf van 42 maanden, maar de man had gevraagd om een gedeeltelijke voorwaardelijke straf zodat hij daarna onder toezicht van de reclassering behandeld kon worden.

Hij tekende hoger beroep aan. Nu gaf zijn advocaat te kennen dat de man wilde dat de reclassering alsnog ging praten met zijn vrienden. Het gerechtshof heeft hier mee ingestemd omdat dit meer duidelijkheid kan brengen in de toestand van de verdachte.

De rechtszaak wordt nu aangehouden voor dat nader onderzoek en eind mei voortgezet.

Bron: 
Dagblad "De Gelderlander"
Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)