Lodewijk Asscher samen met PvdA-jongeren op de fiets voor verbetering Maaslijn

Lodewijk Asscher samen met PvdA-jongeren op de fiets voor verbetering Maaslijn

De trein op de Maaslijn rijdt zo slecht dat de jongerenvereniging van de PvdA, de Jonge Socialisten, in actie komt. Samen met Lodewijk Asscher en de lijsttrekkers van de Limburgse, Brabantse en Gelderse PvdA springen ze zondag (17 februari) op de fiets om de problemen op deze verbinding nog maar eens onder de aandacht te brengen. 
 

“We kunnen nog beter fietsen” stelt Lotte Demarteau, voorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen. Zelf woonachtig in Venray ervaart Lotte dagelijks hinder met de verbinding naar het noorden. “Ik reis via Eindhoven naar school, omdat ik gewoon niet weet of ik op de plaats van bestemming kom met de Maaslijn.”
 
Lotte Demarteau is niet de enige student die hinder ondervindt: een groep studenten van ROC Nijmegen hebben een petitie gestart om aandacht te vragen voor de slechte verbinding. De petitie onder de naam #fixhetOV is op het moment van schrijven ruim 4500 keer ondertekend door gedupeerde reizigers. 
 
Momenteel geven vierhonderd gedupeerde jongeren via social media aan mee te willen fietsen langs de Maaslijn. Lotte blijft er nuchter onder: “Dat de actie zo succesvol lijkt te worden is natuurlijk leuk. Het gaat me erom dat de vervoerder op de Maaslijn eindelijk doet wat ons beloofd is: op tijd rijden.”
 
Helemaal aan de aandacht van de politiek ontsnapt is de Maaslijn niet. Zo vroeg de Brabantse PvdA afgelopen maand aan het provinciebestuur om een permanente oplossing voor de Maaslijn. Kandidaat-Statenlid voor de Brabantse PvdA-fractie Laura de Kinkelder uit Cuijk geeft aan dat het echt tijd is voor een oplossing.

“Hoe langer we wachten, hoe duurder het fixen van de Maaslijn wordt. De enige verliezer is op dit moment de reiziger.” Ook de Gelderse PvdA wil aandacht vragen voor dit probleem, PvdA Limburg heeft onlangs zelf ook al een actie gevoerd waar onder andere Statenlid Aleida Berghorst aan deel heeft genomen.

De politici stappen tussen Venray en Nijmegen op de fiets onder het mom: "We kunnen nog beter fietsen!"

Foto: 
Thijs Rooimans