Openluchtmuseum De Locht, van Limburgse aard nieuwe naam voor Museum De Locht

in
Openluchtmuseum De Locht, van Limburgse aard nieuwe naam voor Museum De Locht

Museum de Locht in Melderslo heeft enkele jaren geleden veel uitbreidingen gerealiseerd. Het terrein werd veel groter en er kwamen nieuwe paviljoens. In die tijd nam men afscheid van de aanduiding Streekmuseum en introduceerden een nieuw logo met de tekst “Museum de Locht, van Limburgse aard” met kleurrijke afbeeldingen.

In de afgelopen jaren is het besef gegroeid dat ze meer zijn dan een museum. Het museum maakt een museumbezoek van een hele dag mogelijk zonder dat de bezoeker zich gaat vervelen. Het museum biedt een aantrekkelijke mix voor jong en oud van museuminformatie, actieve en passieve activiteiten, beleving in binnenruimtes en in de open lucht in alle weersomstandigheden, gezelligheid, horecagelegenheid en ruime gratis parkeergelegenheid.

Bezoekers lieten het museum weten dat het meer een openluchtmuseum is dan een museum. Door zijn uitgestrektheid vindt men de naam Openluchtmuseum passender. De aanduiding Openluchtmuseum hoort bij een parkachtige omgeving, waar het goed toeven is. En dat is bij De Locht.

In goed overleg is daarom besloten de naam te veranderen in Openluchtmuseum De Locht, van Limburgse aard. Daar hoort een aanpassing van het logo bij.

In de komende maanden wordt in alle uitingen en publicaties het huidige logo vervangen door dit nieuwe logo (zie foto).