Carla Brugman brengt bezoek aan 100-jarige mevrouw Veldpaus-Thijssen

Carla Brugman brengt bezoek aan 100-jarige mevrouw Veldpaus-Thijssen

Vrijdag 8 februari 2019 viert mevrouw Veldpaus-Thijssen haar 100ste verjaardag. Locoburgemeester Carla Brugman bezocht mevrouw Veldpaus in Zorgresidentie de Smakt, waar zij dit heugelijke feit viert.

Mevrouw Veldpaus werd geboren op 8 februari 1919 in Boxmeer, als vierde kind uit een rij van vijf. In haar geboortejaar werd de Eerste Wereldoorlog afgesloten door het tekenen van de vrede van Versailles en telde Nederland nog geen 7 miljoen inwoners. Mevrouw Veldpaus woont sinds 1960 in Venray. Het gezin Veldpaus-Thijssen bestond uit vader, moeder en vijf kinderen. Later werd dit uitgebreid met 12 kleinkinderen en inmiddels 19 achterkleinkinderen. Mevrouw Veldpaus woont sinds december 2012 in Zorgresidentie de Smakt.

In het voorjaar zal mevrouw Veldpaus samen met burgemeester Hans Gilissen een beuk planten in het ‘Honderdjarigenbos’, gelegen in het stuifzandgebied aan de Parkweg. Bij de boom wordt een bordje geplaatst met daarop de naam en geboortedatum van mevrouw Veldpaus-Thijssen.

In 2011 heeft de gemeenteraad op voorspraak van burgemeester Gilissen het initiatief genomen voor het inrichten van een ‘Honderdjarigenbos’.