RooyNet derde bij Geschiedenis Online Publieksprijs 2019

RooyNet derde bij Geschiedenis Online Publieksprijs 2019

RooyNet, het digitale geheugen van Venray heeft de derde prijs Geschiedenis Online Publieksprijs 2019 behaald bij de geschiedenis Online Prijs. RooyNet won een cheque van 500 euro.

Erfgoed 's-Hertogenbosch werd eerste en Haarlem in Vogelvlucht tweede.

De feestelijke prijsuitreiking van zowel de Geschiedenis Online Publieksprijs 2019 als de Geschiedenis Online Juryprijs 2019 vond plaats op 7 februari in de aula van Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. 

De prijs is voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis van het afgelopen jaar. Iedere twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en DE REE archiefsystemen.

Deze twee partners willen het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aanmoedigen en goede ideeën belonen voor websites, apps en andere digitale toepassingen op het gebied van geschiedenis. De Geschiedenis Online Prijs is in 2006 voor het eerst uitgereikt.

Binnenkort een reportage op Omroep Venray Televisie.