Certificaat Gezonde kantine voor SV United Meerlo en Wanssum

Certificaat Gezonde kantine voor SV United Meerlo en Wanssum

Donderdagavond heeft de kantine van SV United uit Meerlo en Wanssum als tweede vereniging van Limburg het bronzen certificaat Gezonde kantine ontvangen. Met dit certificaat erkent het Voedingscentrum dat de kantine van Sportpark de Meulebèèk voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezonde kantine.

In 2016 ging SV United samen met een aantal andere clubs in op de uitnodiging van de "Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas" om samen te gaan werken aan gezondere sportkantines in het kader van de Gezondste Regio 2025. Tijdens bijeenkomsten kregen de verenigingen voorlichting, tips en inspiratie. In januari 2017 begon Marieta Coenders als nieuwe beheerder van de kantine in Wanssum. Samen met haar team ging ze direct aan de slag met de uitbreiding van het assortiment en de wens van de leden voor gezonder eten. Bij de start van het nieuwe seizoen zijn ze begonnen met het aanbieden van veel meer gezonde producten als aanvulling op de traditionele vette hap. Sindsdien kunnen bezoekers ook kiezen voor broodjes gezond, wraps en vers fruit. “Zowel de eigen sporters als bezoekende clubs zijn heel enthousiast over ons uitgebreide assortiment. Als je mensen de keuze laat, zie je dat ze vanzelf ook voor deze gezonde producten kiezen”, aldus Marieta.

Doe mee!
SV United heeft leden uit zowel Meerlo, Wanssum en omliggende dorpen. De wethouders Han Geurts van Horst aan de Maas en Anne Thielen van Venray waren dan ook allebei aanwezig bij de uitreiking. Ze zijn trots op de kantine van SV United en moedigen andere clubs uit hun gemeenten aan om ook aan de slag te gaan met een gezonde kantine. Anne Thielen: “Vanuit Venray Beweegt streven we ernaar dat zoveel mogelijk kinderen gezond leren opgroeien. We hopen dat veel kantines volgen.” Meer informatie hierover is te vinden op www.teamfit.nl.

Op de foto ziet u: Han Geurts, Marieta Coenders en Anne Thielen.

Foto: 
SV United