Feestelijke oplevering 18 woon-zorg appartementen San Damiano Venray

Feestelijke oplevering 18 woon-zorg appartementen San Damiano Venray

De Kruisstraat in het centrum van Venray is een mooi wooncomplex rijker. Woningcorporatie Wonen Limburg heeft in samenwerking met gemeente Venray, Provincie Limburg en ontwikkelaar Venterra 18 appartementen gerealiseerd.

Met het onthullen van het nieuwe straatnaambord “San-Damianopad” door gedeputeerde Hans Teunissen, wethouder Martijn van der Putten en bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg, is op vrijdag 11 januari officieel het woongebouw ‘San Damiano’ opgeleverd aan zorgpartijen MET ggz en Dichterbij. Eind januari krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe thuis.

De locatie aan de Kruisstraat was lange tijd een doorn in het oog van de gemeente.

“Met de oplevering van het project gaat er een langgekoesterde wens in vervulling om de locatie van ’t Podium een goede nieuwe bestemming te geven. Met dit project krijgt ook dit deel van het centrum een belangrijke impuls én geven we enkele specifieke woonvragen een uniek plekje midden in Venray. Ook nog eens met respect voor de historie door San Damiano als naam nieuw leven in te blazen.

Het project is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen ontwikkelaar, overheid, de woningcorporatie en de zorg.” aldus wethouder Martijn van der Putten.
Sjef Vermeulen, bestuurder MET ggz “We zijn verheugd dat we samen met Dichterbij cliënten gaan ondersteunen in deze nieuwe omgeving. De hulpverleners van MET de wijk, onderdeel van MET ggz, zien er naar uit om gezamenlijk met alle partners de beste zorg voor de cliënt te realiseren.”

In het kader van het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt heeft de Provincie Limburg deze nieuwbouw van corporatie Wonen Limburg ondersteund met een subsidie van bijna € 270.000. De Provincie ziet het project ook als een pilot voor het zogenaamde principe van scheiden van Wonen en Zorg.

Gedeputeerde Hans Teunissen is blij met dit initiatief van de corporatie. “Het Transitiefonds Limburgse woningmarkt is bedoeld om de Limburgse woningmarkt een duwtje in de rug te geven. Zeker bij de herontwikkeling van een locatie als deze en dan ook nog met zo veel partijen die de schouders eronder zetten. Het realiseren van betaalbare sociale huurwoningen die geschikt zijn voor mensen met een zorgbehoefte is geen gemakkelijke opgave.

Met deze subsidie kunnen betrokken partijen het principe van ‘scheiden van wonen en zorg’ optimaal in praktijk te brengen: namelijk bewoners die met goede zorg toch zoals elke andere bewoner van Venray in de wijk kunnen wonen en mee kunnen doen. Petje af voor de betrokken partijen!”

De samenwerkende partijen zijn blij met het resultaat en wensen de nieuwe bewoners heel veel woonplezier in hun nieuwe woonomgeving.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)