Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray tweede tijdens Lekkerste Pannenkoek 2019

Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray tweede tijdens Lekkerste Pannenkoek 2019

Edwin Hollanders uit Venray is donderdag tijdens 'De Lekkerste Pannenkoek 2019' tijdens de Horecava in Amsterdam tweede geworden. De pannenkoekenbakker van De Perdstal in Venray bakte de Coppa Banana.

De vakwedstrijd De Lekkerste Pannenkoek is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. Dit jaar deden 11 deelnemers mee aan de wedstrijd. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen 15 minuten, drie identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op smaak, uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Daarbij moest een zoete creatie het uitgangspunt zijn.

Bas van Zoggel van Den Tol uit Velp eindigde als eerste. Sabine van der Steen van Helden van Hilversum uit Hilversum werd derde. Van Zoggel werd vorig jaar nog tweede en Hollanders derde.