Veel kerstkaarten nog niet bezorgd door Sandd

Veel kerstkaarten nog niet bezorgd door Sandd

Mensen die hun kerstpost via Sandd lekker goedkoop wilden versturen komen van een koude kermis thuis.
Sandd garandeerde in december dat de kaarten die voor 19 december waren gepost ruim op tijd voor de kerstdagen bij de mensen in de bus zouden liggen, maar veel post is nu begin januari nog steeds niet bezorgd.

De kerstpostzegels van deze organisatie kostten 50 eurocent per stuk terwijl Post.nl 78 eurocent berekende. Het regent klachten op de websites van Klacht.nl, Klachtenkompas van de Consumentenbond en op de pagina van het programma Radar.

Sommige mensen hebben tientallen kaarten verstuurd, waarvan er maar enkele bezorgd zijn. Zelfs mensen uit Venray zijn gedupeerd en op Facebook en Twitter uiten mensen hun frustraties. Ook de afgelopen jaren was dit postbedrijf niet erg stipt met het op tijd bezorgen van de kerstpost.

Sandd laat in een schriftelijke reactie weten dat het aantal klachten met 35 procent is afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Tevens is het sorteren en bezorgen van post mensenwerk, waarbij wel eens iets verkeerd kan gaan, volgens het postbedrijf.

In Venray waren de winkelketens Blokker, Etos, Primera en 1DR8 in het oude Supertex-pand in de Bleek, de verkooppunten van de postzegels en waar ook de post ingeleverd kon worden. Het liep toen storm want ruim voor kerst waren de zegels al op veel plaatsen uitverkocht.

Sandd zegt dat ze proberen alle klachten op te lossen door de klantenservice te versterken. Het bedrijf beweert dat er ook diverse post verkeerd of onduidelijk is geadresseerd en soms in een verkeerde brievenbus (Post.nl) is gestopt.

Bron: 
Dagblad De Limburger
Foto: 
Pixabay