RooyNet weer aangemeld voor Geschiedenis Online Prijs

RooyNet weer aangemeld voor Geschiedenis Online Prijs

De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en DE REE-archiefsystemen reiken sinds 2006 elke twee jaar de Geschiedenis Online Prijs uit. Zij beogen hiermee het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening te stimuleren. Goede ideeën voor websites, apps en andere digitale toepassingen op het gebied van geschiedenis wil men graag belonen met een prijs.

In feite zijn er zelfs twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs. De vijfhoofdige jury zal vrijwel zeker met andere ogen naar een website of app kijken dan het grote publiek. De jury kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de uitvoering, de inhoudelijke en technische vernieuwing, de gebruiksvriendelijkheid, maar ook naar verrassende en creatieve onderliggende ideeën. Zowel professionele organisaties als enthousiaste vrijwilligers maken zo kans op het winnen van de Geschiedenis Online Prijs.

Voor het grote publiek moet een geschiedeniswebsite er aantrekkelijk uitzien en informatief zijn. En aan die criteria voldoet RooyNet heel zeker. Sinds de lancering in november 2007 heeft onze gemeentelijke geschiedenissite een ware groeispurt doorgemaakt. En nog steeds heeft RooyNet dankzij de vele vrijwilligers de vaart er goed in.

RooyNet meldde zich in 2017 voor de eerste keer aan voor de Geschiedenis Online Prijs. In dat jaar dongen 163 websites en apps uit het hele land mee om de ereprijs. RooyNet behaalde een eervolle zevende plaats, voorwaar een geweldige prestatie.

Ook voor 2019 heeft RooyNet zich aangemeld voor de prestigieuze prijs. Bij de vrijwilligers van het Historisch Platform Venray, die vrijwel dagelijks in de weer zijn voor RooyNet, is het bekend dat de website ontzettend goed bezocht wordt. Dat zou dus heel veel stemmen op kunnen leveren en de vrijwilligers hopen dan ook dat veel bezoekers van de site van hun waardering voor RooyNet blijk geven door op RooyNet te stemmen. Uiteraard kan iedereen stemmen, of je de site veel, weinig of helemaal niet bezoekt.

Stemmen kan nog tot uiterlijk 31 januari via geschiedenisonlineprijs.nl. Maar u kunt ook naar rooynet.nl, waar een speciale stembutton is aangebracht.  Per e-mailadres kan slechts één keer worden gestemd op RooyNet. Elke uitgebrachte stem moet bevestigd worden. Elke stemmer ontvangt op het opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail. Deze e-mail moet geopend worden en de bevestigingslink dient te worden aangeklikt. Vervolgens leest u op de website dat uw stem is geactiveerd.

De website of app die de meeste stemmen krijgt, wint de Publieksprijs van € 1250. Er is ook een tweede en een derde publieksprijs van respectievelijk € 750 en € 500. Steun dus RooyNet en breng uw stem uit op de Venrayse historische website! En vraag ook uw familie, vrienden en bekenden op RooyNet te stemmen.