Laatste lesdag in schoolwoningen aan de Sleutelbloem in Venrayse wijk Landweert

Laatste lesdag in schoolwoningen aan de Sleutelbloem in Venrayse wijk Landweert

Bijna twintig jaar hebben basisschoolleerlingen les gehad in de schoolwoningen aan de Sleutelbloem in de Venrayse wijk Landweert. In augustus 1999 werd er gestart met onderwijs in deze woningen.

Van diverse scholen zijn groepen gehuisvest geweest in deze woningen. Vanaf augustus 2009 is Montessorischool Venray gehuisvest in de schoolwoningen. Daaraan komt nu een eind. Op donderdag 17 januari vindt de laatste lesdag plaats aan de Sleutelbloem. Op vrijdag 18 januari gaat de Montessorischool namelijk verhuizen naar de Boterbloem ook gevestigd in de wijk Landweert.

De laatste lesdag aan de Sleutelbloem zal niet onopgemerkt voorbij gaan: zo zullen de leerlingen deze dag zélf hun stoel van de Sleutelbloem naar de Boterbloem brengen. Daarna zal er met veel kabaal met ouders en leerlingen écht afscheid genomen worden van de schoolwoningen, waarna de leerlingen, leerkrachten en ouders voor de laatste keer de deuren van de schoolwoningen zullen sluiten.

Vanaf dinsdag 22 januari zullen de leerlingen van Montessorischool Venray welkom zijn in het nieuwe gebouw van de Montessorischool aan de Boterbloem. Op vrijdag 25 januari staat een openingsfeest op de agenda.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)