Edwin Hollanders van De Perdstal Venray in finale van NK Lekkerste Pannenkoek

Edwin Hollanders van De Perdstal Venray in finale van NK Lekkerste Pannenkoek

Velen van ons kennen Edwin Hollanders uit Venray als de kok, pannenkoekenbakker van De Perdstal in Venray en weten dat hij continue op zoek is naar vernieuwende mogelijkheden. Dat is ook de directe aanleiding om mee te doen aan het NK Lekkerste Pannenkoek. Want om daar in de finale te scoren moet je creatief en inventief zijn.

Stichting De Lekkerste Wedstrijden heeft zich tot doel gesteld middels verschillende vakwedstrijden het niveau en imago van de horecabranche te verhogen. En op deze manier willen ze de gehele branche ook inspireren. Zeker waar het gaat om een pannenkoek, wordt er al snel aan de geijkte mogelijkheden gedacht. En laat het nu juist een pannenkoek zijn die zoveel mogelijkheden geeft.

Dat is ook de basis geweest bij het samenstellen van de menukaart van De Perdstal, mensen pannenkoeken laten eten waar je thuis niet aan denkt, niet de tijd voor neemt of simpelweg niet alles voor in huis hebt. Wat Edwin Hollanders donderdag 10 januari, voor creatie gaat maken houdt hij liever nog even voor zichzelf. Dat het een verrassende combinatie zal zijn, dat is zeker. Wat wel al is prijsgeven wat het thema van deze editie is: zoete wereldse smaken.

De wedstrijd vindt plaats onder strikte richtlijnen en een strikt toeziende jury. De jury wordt gevormd door een praktijkjury, een proefjury en een aparte kinderjury. De kinderjury geeft een eigen oordeel over de pannenkoeken en kiest een eigen winnaar. Uiteraard gaat Hollanders voor de winst en wil hij mede op die manier pannenkoekenhuizen en in het bijzonder De Perdstal weer een extra boost geven.

De wedstrijden vinden om de twee jaar plaats waarbij Hollanders, in de vorige editie derde van Nederland werd en eerste van Limburg.