Dorpscoöperatie Heide uit Heide maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

in
Dorpscoöperatie Heide uit Heide maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

Dorpscoöperatie Heide uit Heide maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. Vanaf maandag (7 januari 2019) kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Dorpscoöperatie Heide als favoriet.

Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/heide.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen.

Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Dorpscoöperatie Heide faciliteert en ontzorgd op deze manier de organisatoren van diverse activiteiten in het dorp Heide waardoor de vrijwilligers zich kunnen focussen op de activiteit, bedoeld om de leefbaarheid in het dorp Heide te stimuleren.

Activiteiten die in De Schól plaatsvinden zijn jeugdactiviteiten zoals een Sinterklaasmiddag en een Halloweenavond. Activiteiten voor de ouderen zoals Saeme Aete, waar door een groep vrijwilligers een keer in de maand een heerlijk menu gekookt wordt. Verder is De Schól vier dagen per week geopend als lunchroom met terras, die door een groep vrijwilligers in een wisselend dienstrooster gedraaid wordt.

Op deze manier kan invulling gegeven worden aan de wens van de inwoners van Heide, dat na de schoolsluiting in 2011, het gebouw dienst blijft doen als ontmoetingsplek in het hart van het dorp.

Dat de Dorpscoöperatie nu geselecteerd is, en door is naar de tweede ronde voor Appeltjes van Oranje 2019 geeft het dorp Heide nog meer energie om op de ingeslagen weg door te gaan. Maar dit kan niet gerealiseerd worden zonder de tomeloze inzet van al hun vrijwilligers. U kunt deze vrijwilligers steunen door uw stem uit te brengen op Dorpscoöperatie Heide via stem.oranjefonds.nl/heide van 7 t/m 16 januari.

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.