Reizigers Maaslijn zijn het zat

in
Reizigers Maaslijn zijn het zat

De enkel-spoorlijn van Nijmegen naar Roermond ergert de vele reizigers mateloos.
Medewerkers van ROC De Leijgraaf in Cuijk zijn het zo zat dat ze in actie zijn gekomen. Ze vertellen dat in november de trein 120 keer vertraagd was en dan komt soms de halve klas te laat op school.
Soms moeten ouders inspringen om de kinderen naar school te brengen.

“Het is iedere dag weer afwachten of de trein wel rijdt, nog nooit is het zo erg geweest, en als die rijdt is het de vraag: tot hoever gaat ie dan?" zeggen de actievoerders.
Ze stuurden een klachtenformulier de provincie Limburg, die de concessie voor de treinverbinding aan Arriva heeft gegeven.

Vervoersmaatschappij Arriva wijst voor het hoge aantal storingen naar de haperende techniek van spoorbeheerder ProRail. Die zegt op haar beurt dat er op korte termijn geen oplossing mogelijk is. ProRail heeft op termijn wel plannen om het enkel spoor van de Maaslijn uit te breiden met extra inhaalsporen en uit te rusten met bovenleiding.

De situatie heeft geleid tot vragen van het CDA in de gemeenteraad van Boxmeer. De partij vindt het onacceptabel dat er voorlopig geen oplossing komt en dat reizigers maar moeten wennen aan de problemen. Het CDA heeft ook vragen gesteld aan de betreffende staatssecretaris.

Bron: 
Omroep Brabant
Foto: 
Marielle van Bracht