Taakstraf voor aanranding binnenspeeltuin Venray

Taakstraf voor aanranding binnenspeeltuin Venray

Voor het aanranden van een medewerkster in een binnenspeeltuin in Venray krijgt een 65-jarige man uit Echt een taakstraf van 100 uur. Dit heeft de rechtbank in Roermond dinsdag besloten. Tevens oordeelt zij dat de man aan het slachtoffer een boete moet betalen van € 567,20 voor de immateriële en materiële schade.

Het slachtoffer had een schadevergoeding van € 1.067,20 geëist, maar wil zij de volledige schadevergoeding ontvangen, dan zal zij zich tot de burgerlijke rechter moeten wenden.

De man uit Echt was in een doolhof aan het werk en heeft de vrouw zonder aanleiding in een borst geknepen en toen ze daarna wilde weglopen nog in de billen. Een handeling die naar het oordeel van de rechtbank naar zijn aard onmiskenbaar een seksuele lading heeft.

De reclassering was eerder van mening dat de verdachte door zijn psychische gesteldheid niet in staat zou zijn om een taakstraf uit te voeren. De officier van justitie eiste zodoende twee maanden voorwaardelijke celstraf.

De rechter deelde die opvatting niet en vindt dat hij best in staat is om enige uren per dag een taakstraf uit te voeren.

Omdat de verdachte zo lang heeft moeten wachten op een uitspraak, viel de straf iets lager uit dan de 120 uur die de rechtbank redelijk achtte. Zodoende is H. veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur of vijftig dagen cel.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2018/11/21/voorwaardelijke-straf-ge%C...

Foto: 
Jos Euwes