Paratrooper Vincent J. Speranza bezoekt Oorlogsmuseum Overloon

Paratrooper Vincent J. Speranza bezoekt Oorlogsmuseum Overloon

In navolging op het evenement ‘Museum in het donker’, bezoekt de inmiddels bijna 94-jarige Vincent J. Speranza op 11 en 12 december zelf het museum. Bijna 2000 bezoekers hebben zich de afgelopen weken onder kunnen dompelen in zijn verhaal tijdens de speciale avondopenstellingen. Nu is er de kans om hem in levende lijve te ontmoeten.

Op beide dagen zal Speranza om 16:00 uur aanwezig zijn in het museumrestaurant voor een signeersessie, een mooie foto of leuke groet. Ook zal hij op deze dagen om 19:00 uur de meest bijzondere van zijn verhalen ten gehore brengen tijdens zijn veteranenvertelling in de aula. Voor bezoekers is er dan de kans om hem vragen te stellen, waarop hij, gezien zijn Italiaanse roots, vast heel bevlogen antwoord zal geven.

Speranza heeft nog één grote wens, hij wil graag een monument voor zijn eenheid laten bouwen in Bastogne. Voor de veteranenvertelling wordt daarom een kleine bijdrage gevraagd die direct ten goede komt aan dit monument, de signeersessie is vrij toegankelijk.