HAEVN maakt kans op een Edison in de categorie 'Beste Album'

HAEVN maakt kans op een Edison in de categorie 'Beste Album'

In de categorie 'Beste Album' maakt de formatie HAEVN kans op een Edison. Dit is de oudste muziekprijs van ons land, en vergelijkbaar met onder meer de Grammy uit de Verenigde Staten.

HAEVN, die met het album 'Eyes Closed' zijn genomineerd moet het op gaan nemen tegen Douwe Bob ('The Shape I'm In') en Wende ('Mens'). Deze nominaties werden maandag bekendgemaakt. De overige categorieën volgen nog deze week. De winnaars worden op 11 februari 2019 bekendgemaakt.

HAEVN werd in 2015 als duo opgericht in 2015. Deze bestond toen uit singer-songwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen. Tegenwoordig bestaat de groep uit vijf personen. Gitarist Bram Doreleijers uit Venray, drummer David Broeders, bassist/keys Mart Jeninga maken ook deel uit van de band.

De groep werd bekend van het nummer 'Finding out more', uit een commercial van een autofabrikant. 'Bright lights' is ander bekend nummer van hun. De groep werd in 2016 als eens genomineerd voor een Edison.

Update: Ook in de categorie 'Pop' maakt HAEVN kans op een beeldje.

Foto: 
HAEVN