Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum: Tegels eruit, snippers erin

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum: Tegels eruit, snippers erin

Vrijwel dagelijks komt de term ‘klimaatverandering’ voorbij in de (social) media. Een van de maatregelen om toekomstklaar te zijn is het vergroenen van tuinen. Daarom biedt Mooder Maas inwoners van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum vrijdag 30 november de gelegenheid om stoeptegels (puin) in te leveren en houtsnippers op te halen.

Door stoeptegels of bestrating te verwijderen uit de tuin en te vervangen door houtsnippers kan regenwater gemakkelijk in de grond trekken en wordt overlast door regenwater verminderd. De houtsnippers komen van gerooide bomen uit het projectgebied. Mooder Maas verwerkt het puin dat we ontvangen tot menggranulaat dat Mooder Maas binnen het projectgebied weer kan toepassen als onderlaag voor bijvoorbeeld de rondweg.

Vrijdag 30 november tussen 12.00 en 16.00 uur kunt u schoon puin brengen en snippers ophalen. De locatie ligt aan het Kamillepad in Wanssum waar het menggranulaat van Mooder Maas ligt (ca. tegenover De Kooy 5). De locatie is alleen bereikbaar via de Stayerhofweg – De Kooy – Kamillepad.

Om de actie in goede banen te leiden en het puin te kunnen hergebruiken zijn er een aantal randvoorwaarden:

-De actie is voor particuliere bewoners uit het projectgebied van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssen: Meerlo, Geijsteren, Wanssum, Blitterswijck, Broekhuizenvorst en Broekhuizen. Bij twijfel kan worden gevraagd naar bewijs van adresgegevens;
-Maximaal 0,75 m3 per voertuig (dit zijn ongeveer 9 kruiwagens);

-Alleen schoon puin. Dat wil zeggen:
*Alleen brokken beton en bakstenen;
*Geen bijmenging van andere materialen, zoals natuursteen, hout, etc.
*Geen asbest of asbestverdachte materialen;

-De puin wordt door u in de container gedeponeerd;
-Na inlevering van puin laadt u zelf uw voertuig met houtsnippers;

-De actie stopt om 16.00 uur en/of als de puincontainer vol is en/of de houtsnippers op zijn;
-De medewerker van Mooder Maas beslist of puin geaccepteerd kan worden.