Raayland College en de gemeente Venray organiseren een jongerendebat

Raayland College en de gemeente Venray organiseren een jongerendebat

Op donderdag 8 november organiseert het Raayland College in samenwerking met de gemeente Venray een jongerendebat. Meer dan 100 leerlingen van 5 vwo doen mee. Het debat sluit aan op de lessen maatschappijleer. In de voorbereiding op het debat krijgen de jongeren een gastcollege over lokale politiek. Dit wordt verzorgd door een wethouder en twee raadsleden.

Het debat vindt plaats in de raadszaal en start om 18:45 uur. De leerlingen zullen verschillende rollen vertolken, zoals raadslid of wethouder. Er worden stellingen over drie onderwerpen behandeld: respect/tolerantie, zonne- en windenergieparken en het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

In het verleden zijn er ook debatten georganiseerd door de gemeente en het Raayland College. Het doel van het initiatief is om jongeren kennis te laten maken met (lokale) politiek, waarbij ze tegelijk hun debatvaardigheden kunnen ontwikkelen. Daarnaast past het debat prima in het kader van de Week van het Respect (5 tot en met 11 november).

Het jongerendebat is niet toegankelijk voor publiek. Dit vanwege het feit dat de
publiekstribune al in gebruik wordt genomen door alle leerlingen.

Foto: 
Mathieu Custers 9Omroep Venray)