Noord-Limburg deelt elektrische auto’s en -fietsen

Noord-Limburg deelt elektrische auto’s en -fietsen

Eric Beurskens, voorzitter Trendsportal heeft samen met de wethouders van de 8 deelnemende gemeenten en Eric Geurts, gedeputeerde provincie Limburg het startsein gegeven aan Mobie: duurzaam deelvervoer Noord-Limburg.

Doel van het project is kennis opdoen zodat in 2020 iedereen in Noord-Limburg een elektrische deelauto of -fiets kan boeken.

Vanaf dit moment rijden er 8 elektrische BMWi3 en 16 elektrische deelfietsen rond in Noord-Limburg. In eerste instantie zijn deze beschikbaar voor medewerkers van de 8 deelnemende gemeenten. Om zo kennis te vergaren en op te schalen; om eind 2020 vijftig tot honderd duurzame deelvoertuigen beschikbaar te stellen voor iedereen in Noord-Limburg.

Gemeenten hebben de opdracht om te verduurzamen. De auto is één van de middelen die duurzamer ingezet kunnen worden. De acht Noord-Limburgse gemeenten treden vanuit Trendsportal op als initiatiefnemer voor duurzaam deelvervoer, om vervolgens bedrijven en inwoners mee te laten doen.

Tijdens het evenement konden deelnemers kennis maken met het project, de auto’s, elektrische fietsen en GoodMoovs (het programma dat zorgt voor de reservering en het automatisch openen en sluiten van de voertuigen). De kennis en ervaring die gedurende het project worden opgedaan wordt ook weer gedeeld met geïnteresseerde organisaties en verenigingen.

Trendsportal is een samenwerkingsverband waarin de gemeenten Venray, Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Peel en Maas, Beesel, Horst aan de Maas en Venlo werken aan slimme mobiliteit van morgen. Hiervoor is eind 2017 een gezamenlijke mobiliteitsvisie opgesteld met concrete doelen en projecten die samen met het bedrijfsleven en inwoners worden opgepakt.

Mobie is een project dat in samenwerking met Stichting Limburg Elektrisch (GoodMoovs), Het EnergieBureau en de Provincie Limburg is ontwikkeld. Samen tekenden de partijen de intentieverklaring om Mobie tot een succes te maken.