't Silveren Swaentje voor Jo Claessens-Roelofs

in
't Silveren Swaentje voor Jo Claessens-Roelofs

Jo Claessens krijgt op 27 oktober om 14.30 uur in besloten kring 't Silveren Swaentje uitgereikt. De doelstelling van de stichting 't Silveren Swaentje is het periodiek uitreiken van het ereteken aan personen, die zich in opvallende mate hebben ingezet om de Venrayse cultuur of het Venrays cultureel erfgoed in woord, geschrift, beeld, muziek of anderszins te accentueren of te behoeden.

Speciaal heeft het toekennen van dit ereteken ook het oogmerk om deze laureaat aan te moedigen om met deze activiteiten dóór te gaan.

De in 1959 in America geboren Jo Roelofs verhuisde in 1979 naar Venray. Ze stapte in dat jaar met Henk Claessens in het huwelijksbootje. Het paar ging aan de Doormanstraat 54 wonen.

Het bestuur van 't Silveren Swaentje is van mening dat deze genealogische speurneus door haar specialistisch werk slechts in kleine kring gewaardeerd is voor haar werk maar dat weerhoudt haar niet om onverstoorbaar door te gaan. Daarom zal haar op 27 oktober voor haar verdiensten 't Silveren Swaentje worden uitgereikt. Tijdens deze uitreiking zal voorzitter Liesbeth Lucassen motiveren waarom Jo Claessens in het zonnetje wordt gezet.

Foto: 
Wiel Poels