Eerste Cultuurprijs in Venray uitgereikt op zaterdag 29 december

Eerste Cultuurprijs in Venray uitgereikt op zaterdag 29 december

Nieuw in Venray: de Cultuurprijs. Een samenwerking tussen Bibliotheek Venray, Gemeente Venray, Odapark, Schouwburg Venray en Cultura Venray om vrijwillige cultuurinitiatieven in het zonnetje te zetten. Op zaterdag 29 december wordt voor het eerst in Venray de Cultuurprijs uitgereikt.

“In Venray heb je de ondernemersprijs, de prijs voor Starter van het Kwartaal, de sportman van het jaar en de Pluum: maar op het gebied van cultuur was er nog niets. En wij vonden met meerdere partijen dat hier verandering in moest komen”, aldus Marloes Kempkens (Cultura Venray).

Het concept werkt als volgt: iedere betrokken organisatie nomineert een persoon of organisatie. Een totaal onafhankelijke vakjury en niet te vergeten het publiek kiezen dan vervolgens de terechte winnaar. Na de uitreiking wordt de avond en het jaar 2018 feestelijk afgesloten. Meer informatie over de genomineerden en het programma volgt later.