'Beau Five Days Inside' van Beau van Erven Dorens wint de Gouden Televizier-Ring

'Beau Five Days Inside' van Beau van Erven Dorens wint de Gouden Televizier-Ring

'Beau Five Days Inside' van Beau van Erven Dorens heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Hij kreeg maar liefst 52 procent van de stemmen van de kijkers.

Dit programma van RTL4 moest het opnemen tegen 'De Luizenmoeder' (AVROTROS) en 'Expeditie Robinson' (RTL5). Beau van Erven Dorens won ook de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator.

In de intense docuserie ‘Beau Five Days Inside’, bezocht Van Erven Dorens bezocht instellingen in Nederland waar je normaal niet binnenkomt. Zoals een hospice, een tbs-kliniek of een brandwondencentrum. Door vijf dagen mee te doen aan het leven in de instelling probeerde hij er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

Hij sliep in een kamertje op een afdeling of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van de woonkamer. Vaak achter slot en grendel, voor zijn eigen veiligheid. Overdag werd hij gevolgd door een cameraploeg, ’s avonds en ’s nachts filmde hij zelf, wat zeer indringende scènes opleverde.

Hij verbleef ook vijf dagen in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum. Van Erven Dorens bedankte het personeel en de patiënten van de tbs-kliniek, bij de ontvangst van de ring.

De zesdelige serie was begin dit jaar te zien. Er komt een tweede aan.

De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live in Amsterdam.

Foto: 
Wil Hüsken