Zangers van Sint Frans uit Venray: 100 jaar zangtalent (The Class Of 1993)

Zangers van Sint Frans uit Venray: 100 jaar zangtalent (The Class Of 1993)

Zondag vierden de Zangers van Sint Frans uit Venray hun 59ste koorverjaardag. Een verjaardag met een heel speciaal tintje! Maar liefst vier zangers werden gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap, wat betekent dat zij in totaal 100 jaar zangtalent op hun naam hebben staan.

Deze zangers zijn allemaal rond het jaar 1993 bij de Zangers van Sint Frans gekomen, toen nog onder de bezielende leiding van oprichter Wim Buys. Zij waren toen nog maar 9 jaar, en mochten meteen mee op concertreis naar Rome, wat in die tijd verre van vanzelfsprekend -en dus erg spannend- was. In de tijd dat zij zingen hebben zij onder meer hun stembreuk meegemaakt, een verhuizing van clubhuis, de overgang van jongenskoor naar gemengd koor en het overlijden van de oprichter en dirigent.

Ze hebben met het koor prachtige plekken op de wereld gezien en bezongen en ook in thuishaven Venray mooie concerten op hun naam gezet.
Inmiddels zijn zij alle vier volwassen mannen met baan, huis en familie. De gemeenschappelijke factor, nog altijd: het zingen bij de Zangers van Sint Frans.

De Zangers van Sint Frans zijn enorm trots op deze trouwe leden, en bedankt hen voor hun inzet, niet alleen voor maar ook achter de schermen. Het koor kijkt nu al uit naar de festiviteiten rond haar 60ste koorverjaardag waar onder meer een prachtige vertolking van de Misa Criolla op het programma staat. Uiteraard zullen de vier genoemde heren ook hun stem laten horen op dit concert.

Op de foto de vier jubilarissen. V.l.n.r.: Nike Derks, Bram van der Wijst, Jeroen Gardeniers en Iwan Vogelzangs.

Foto: 
Peter Megens