'Zalige Zonden' thema Schijt aan de Grens 2019

'Zalige Zonden' thema Schijt aan de Grens 2019

In een vol grenscafé is het thema bekendgemaakt van Schijt aan de Grens 2019: 'Zalige Zonden'. Wie kent ze niet, die stiekeme geneugten? Waar je je zo graag aan overgeeft, al weet je dat er regels en wetten zijn, kerkboeken en kanselpreken, normen en waarden en buren en familieleden die zich ertegen verzetten. Je bent een hardrockfan volgens je T-shirt, maar als dat piano-intro van 'The winner takes it all' (ABBA) klinkt, schiet er een brok in je keel.

Je bent een keurige lerares die de kinderen van groep 6 leert dat pesten uit den boze is, maar smult van de gemene roddels over Sylvie Meis in de blaadjes bij de kapper. Je klaagt mee als op de verjaarspartijtjes de zelfverrijking door bankiers wordt aangesneden, maar zegt geen nee als je baas je een hoger loon aanbiedt in ruil voor het ontslag van twee Poolse uitzendkrachten. Leve de zonde! 

'Zalige Zonden', dat prikkelende thema dat we ook wel als guilty pleasures kennen, wordt het voertuig dat deelnemers en toeschouwers over hun eigen grenzen zal trekken in het weekend van 24 en 25 augustus 2019. 'Zalige zonden', wordt dat zwaar en dramatisch? Om de dooie dood niet! Engel en duvel zullen beiden om aandacht schreeuwen, maar wel met de nodige humor.

Inspiratie nodig: Kijk dan op schijtaandegrens.nl.