Gemeente Venray en hulpdiensten organiseren een Veiligheidsmarkt op 12 oktober in Venray

Gemeente Venray en hulpdiensten organiseren een Veiligheidsmarkt op 12 oktober in Venray

Alles wat u zo’n beetje kunt bedenken rond het thema ‘veiligheid’, het is vrijdag 12 oktober te zien, te horen en te beleven tijdens de Veiligheidsmarkt in Venray. Informatief en aantrekkelijk voor jong en oud. De Veiligheidsmarkt duurt van 13.15 uur tot 19.00 uur en vindt plaats op twee pleinen in het centrum, het Schouwburgplein en het Henseniusplein.

Vraagt u zich ook wel eens af of uw woning goed beveiligd is? Heeft u vragen over brandveiligheid, of wat u zelf nog meer kunt doen om veilig te wonen? U vindt het antwoord op de Veiligheidsmarkt, die de gemeente Venray samen met de hulpdiensten uit de regio heeft opgezet.

Op de markt kunt u informatie vinden over de veiligheidsrisico’s die u loopt en de (preventieve) maatregelen die u zelf kunt nemen. Maar er is ook van alles te zien en te beleven. De krijgsmacht laat raketlanceerinstallaties als de Patriot zien. De jeugd kan zich uitleven op de militaire hindernisbaan. De antidrugscampagne ‘Wat staat er op het spel’ laat met een guerrilla-actie zien wat de risico’s zijn als je jezelf met illegale drugsproductie bezighoudt. Bij de Koninklijke Marechaussee kunt u zonder gearresteerd te worden de binnenkant van een arrestantenbus bekijken.

Zien hoe de politie communiceert? Dat kan in het Mobile Media Lab, een grote truck met oplegger waarin de politie de verschillende communicatiemiddelen laat zien die ze gebruikt. Vol communicatiemiddelen zit ook de nieuwe Mercedes-surveillanceauto, die de politie over enkele maanden in gebruik neemt.

Al die moderne hulpmiddelen dragen bij tot een veiliger Venray, maar de belangrijkste rol spelen altijd mensen. Alle Venrayse wijkagenten zijn aanwezig en ze geven graag advies of praten met bezoekers over wat hen bezighoudt op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

Ook werkgroep Smile, al jaren in de weer voor meer veiligheid in het verkeer, is aanwezig, net als de wijkteams. Hans Gilissen is als burgemeester in Venray verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Hij opent om 13.15 uur de Veiligheidsmarkt.