Politie heeft de handen vol aan dronken automobilisten: Rijbewijzen ingevorderd

Politie heeft de handen vol aan dronken automobilisten: Rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft de afgelopen nacht de handen vol gehad aan dronken automobilisten. Twee hardleerse bestuurders, hielden de patrouilles in Venray en Gennep een groot deel van de nacht binnen.

In Venray, viel een inwoner uit Stevensbeek op door zijn rijgedrag. Op het bureau bleek dat de bestuurder bijna vier keer teveel had gedronken, om nog een auto te mogen besturen. Na het verhoor en de ademanalyse werd de verdachte naar huis gestuurd.

Even later zagen hun collega's, tot grote verbazing de verdachte even later wederom rijden. Deze werd weer meegenomen naar het politiebureau, waar uit de test bleek dat hij nog steeds ruim drie keer teveel alcohol in zich had om auto te mogen rijden.

Ongeveer tegelijkertijd zag een patrouille, in Ven-Zelderheide (gemeente Gennep), een bestuurder uit het Duitse Kranenburg bij een tankstation staan. De bestuurder gaf aan, problemen met zijn auto te hebben. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken, werd bij hem ter plaatse een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de bestuurder drie keer teveel had gedronken, om nog te mogen rijden. De politie kon hem slechts een rijverbod geven, omdat ze hem niet hadden zien rijden.

Maar ook hier werd de bestuurder een paar minuten later, ondanks het rijverbod, rijdend aangetroffen. Hierop werd ook deze meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en ademanalyse.

De politie heeft de rijbewijzen van beide bestuurders ingevorderd. Ze mogen zich vermoedelijk binnenkort voor de rechter verantwoorden, aldus de politie op Facebook.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)