'The Secret Us’ nieuwe album van Venrayse singer-songwriter Etan Huijs gepresenteerd

'The Secret Us’ nieuwe album van Venrayse singer-songwriter Etan Huijs gepresenteerd

Vrijdagavond vond in het Theehuis van het Odapark in Venray, de cd-presentatie van het nieuwe album 'The Secret Us’ plaats van de Venrayse singer-songwriter Etan Huijs.

Het is zijn derde album. Het is een tijdloos album geworden met invloeden uit de pop, folk en country. Een conceptalbum over wie we werkelijk, diep van binnen, zijn.

Hij is allang geen onbekende meer in de regio. Ook landelijk wordt hij steeds meer opgepikt; zo draaide respectievelijk Radio 2 en Radio 5 al zijn nieuwe singles (‘Little Bird’ en ‘Blue Moon’) en mocht hij bij beide omroepen ook met band langskomen.

Etan wordt op dit nieuwe album bijgestaan door onder andere BJ Baartmans (die het album ook produceerde), zangeres Jori van Gemert en het Red Limo String Quartet: een strijkkwartet dat bekendheid oogste met Kyteman en hun optredens bij De Wereld Draait Door. Ook tourden ze in 2017 met niemand minder dan Eddie Vedder (Pearl Jam)!

Etan Huijs speelde een uur met de voltallige liveband, bestaande uit: Jori van Gemert (zang, toetsen), Rens van Dijk (contrabas, mandoline, zang), Roel van Trommelen (drums) en Diederik van den Brandt (pedalsteel gitaar en banjo). Deze presentatie-avond werd tevens de aftrap van een heuse tour die Huijs, voornamelijk met band, langs enkele mooie festivals en concertzalen zal brengen.

Naar de mening van de verslaggever van Omroep Venray is Etan Huijs gegroeid, met zijn nieuwe album. Dit belooft wat voor de toekomst.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)