Gemeente Venray vervangt oudste verlichting

Gemeente Venray vervangt oudste verlichting

De gemeente Venray heeft afgelopen week op de Stationsweg de oudste verlichting van Venray vervangen. Het gaat om het stuk tussen de Kruidenlaan en het viaduct A73. Ook de verlichting bij alle onderdoorgangen onder de A73 is vervangen. In totaal ging het om 64 armaturen.

Het stroomverbruik van de oude armaturen was ruim 19.000 kWh per jaar. Alle nieuwe armaturen zijn voorzien van LED verlichting en slim energiemanagement, een soort dimmer. Het verbruik is daarmee teruggebracht naar iets minder dan 4900 kWh per jaar. Een besparing van 75%.

Dit betekent niet alleen een forse energiebesparing, maar ook de weg is beter verlicht, met name de onderdoorgangen. Fietsers gaan dit als minder onveilig ervaren.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)