Schuufmarkt geland in Ysselsteyn

Schuufmarkt geland in Ysselsteyn

Linda Custers begint te lachen: “Na de eerste oproep in het Ysselsteyns Nieuwsblad had ik twee aanmeldingen”. Toch liet ze het er niet bij zitten en startte de volgende advertentie met ‘de eerste aanmeldingen zijn binnen…’. Nu, 10 weken later, is de organisatie in volle gang.

Grote posters aan de Deurneseweg, op de advertentieborden in supermarkten, bij ondernemers in Ysselsteyn, overal is de paars-gele reclame zichtbaar. Het idee is begonnen tijdens het opruimen van de zolder. Iedereen herkent het: spullen die je al vaker in de hand hebt gehad maar geen gebruik van maakt. Of dingen die een tweede leven verdienen. Het zijn nieuwe, tweede- of derdehandse en gratis goederen die je gekregen, verzameld of gekocht hebt.

Linda: “Op internet valt veel te kopen en verkopen, toch willen mensen graag fysiek het artikel gezien of vastgehouden hebben. Daarbij blijven veel mensen liefst dichtbij huis zodat ze niet met hun spullen ergens naartoe hoeven slepen.” Hierdoor is het initiatief van een garageverkoop ontstaan. Bij de 20ste aanmelding werd de Schuufmarkt definitief.

De naam is tweeledig (schuuf mar): zaken die verschuiven naar een andere eigenaar en geld dat rolt om het te verkrijgen. Naast de winst voor de verkopers had Linda de wens om een goed doel te steunen. Het plan om een speel- en ontmoetingsplek te realiseren in het dorp kan beslist een bijdrage gebruiken.

Hiervoor zal een speciale stand ingericht zijn met goederen die door Stef Koonings en Erwin Janssen verkocht zullen worden. Artikelen die aangeboden worden tijdens de garageverkoop, zijn zichtbaar op de Facebookpagina van Schuufmarkt. Trots is ze op het logo dat denkFrank heeft ontworpen. En ook het ontwerp van de posters, geeft leuke reacties. Langzaamaan begint de Schuufmarkt praat te krijgen en landt het evenement op Ysselsteynse bodem.

Enkele inwoners helpen Linda met hand-en-spandiensten of om even te sparren betreft de organisatie. Daar is ze blij om. Op dit moment zijn 38 verkoopadressen aangemeld en de verwachting is dat er nog enkelen volgen. “Al ben ik import, als pionier pas ik goed in Ysselsteyn”, aldus Linda.

De Schuufmarkt vindt plaats op zondag 23 september van 9.00-13.00 uur. Ruim 30 verkoopadressen door heel Ysselsteyn. Route verkrijgbaar op van Montfortstraat, Moostdijk en Ysselsteynseweg, verkooppunten herkenbaar aan poster.