Tbs'er van De Rooyse Wissel maakt einde aan zijn leven

Tbs'er van De Rooyse Wissel maakt einde aan zijn leven

Een tbs-patiënt van De Rooyse Wissel in Oostrum heeft maandag een einde aan zijn leven gemaakt. Dat meldt de kliniek op haar website.

"Als een patiënt die aan onze zorg is toevertrouwd een einde maakt aan zijn leven, dan maakt dat veel indruk. Onze eerste aandacht gaat uit naar de familie van de patiënt, de patiënten in onze kliniek en onze medewerkers", aldus de kliniek.

In algemene zin geldt dat als een patiënt wordt opgenomen in hun kliniek, ze altijd het risico op zelfdoding inschatten. Bij een grote groep patiënten is er geen of nauwelijks gevaar op zelfdoding, bij sommige patiënten wel. De ernst van een psychiatrische stoornis, het (langdurige) verblijf in een kliniek of een terugval in behandeling kunnen het leven uitzichtloos maken. Alle behandelteams zijn erop getraind om continu alert te zijn op mogelijke signalen van suïcidaal gedrag. Soms zijn signalen duidelijk vooraf te herkennen, soms is suïcidaal gedrag heel impulsief zonder signalen vooraf.

De kliniek wil graag weten of ze signalen hebben gemist. Daarom voeren ze een intern onderzoek uit naar het overlijden. Daarnaast hebben ze het overlijden – conform procedure – gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Foto: 
Wil Hüsken